Archief - Podium Post Haarlem

Concertagenda Archief

Pracht, Praal en Macht - Lezingencyclus klassieke muziek

Vrijdag 19-04-2024 Aanvang: 20:00
Pletterij, Lange Herenvest 122, Haarlem
Toegang: 10,-/ 7,50

Bruno laat muziek horen en zien, vertelt en legt verbanden. Pik er wat uit of volg de hele cyclus: Deel 1: “Rituelen, devotie en macht” (vrijdag 15 december 2023) Deel 2: “Barstjes in het bolwerk? Geestelijken bespot.” (vrijdag 15 april 2024) Deel 3: “Pracht, praal en macht” (vrijdag 19 april 2024) Deel 4: “Dansen om de macht” (vrijdag 17 mei 2024) Deel 5: “Tekenen van verzet” (vrijdag 13 september 2024) Deel 6: “Broodheren versus creatieve vrijheid” (vrijdag 11 oktober 2024) Deel 7: (titel nader bekend te maken) (vrijdag 15 november 2024) Deel 8: (titel en datum nader bekend te maken)

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: pletterij.nl/events/pracht-praal-en-macht/

Pianoduo 'Amacord'

Vrijdag 19-04-2024 Aanvang: 20:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Het pianisten echtpaar Maarten van den Hengst en Ivana Alkovic leerden elkaar in Wenen kennen. Hun programma heet dan ook 'Wenen, Thema en Variaties'. Muziek van Mozart, Beethoven, Schubert, Brahms, en von Herzogenberg.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10900

Georgia Burashko

Donderdag 18-04-2024 Aanvang: 20:00
PHIL Haarlem
Toegang: vanaf 7,50 euro (excl servicekosten)

Programma Purcell Dido’s Lament; werken van o.a. Händel, Vaughan Williams, Karmit Fadael, Dolly Parton Uitvoerenden Georgia Burashko - mezzosopraan, slagwerk Alex Baker - gamba Anna Lachegyi - gamba Asako Ueda - luit Hannah Voss - blokfluit & fagot In Beauty Awake bezingt de  Canadese mezzosopraan Georgia Burashko enkele grote thema’s van het leven: kindertijd, liefde, hartzeer en eeuwigheid. Het is een zeer diverse bloemlezing, met Engelstalige liederen van de elizabethaanse Renaissance tot aan de hoogbarok en later. Zij wordt vergezeld door een zeer wendbaar ensemble van twee gamba’s en een luit. Met haar hart voor componisten van nu, brengt ze ook werk van de haar landgenote Danika Lorèn, van Dolly Parton én een nieuw stuk dat de Nederlandse componiste Karmit Fadael speciaal voor dit programma schreef. Vier eeuwen veelkleurige schoonheid, in één uur wakker gemaakt.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: www.philhaarlem.nl/agenda/400/dutch-classical-talent/georgia-burashko

Orgel: Anton Pauw & Amsemble

Donderdag 18-04-2024 Aanvang: 20:00
PHIL Haarlem
Toegang: 12 euro (excl servicekosten)

Programma Fauré - Requiem versie voor koor en orgel Inleiding Grote Zaal 19.15 uur (gratis, wel reserveren) De Haarlemse stadsorganist Anton Pauw is organist van de Grote of St. Bavokerk. Hij is (mede)verantwoordelijk voor de programmering van de Stadsorgelconcerten en het beheer en de exploitatie van het Christian Müller orgel en het Cavaillé-Coll orgel in de PHIL. Voor dit laatste programma heeft hij een verbond gesloten met de zangers van Amsemble, een kamerkoor van ambitieuze koorzangers uit de hoofdstad onder leiding van oprichter Benjamin Bakker. Samen brengen zij o.a. de milde dodenmis van de minzame Franse componist Gabriel Fauré, troostende klanken zonder hel en verdoemenis van het laatste oordeel.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: www.philhaarlem.nl/agenda/403/requiem-faure/orgel-anton-pauw-amsemble

Drop me off in Haarlem Sessie

Maandag 15-04-2024 Aanvang: 20:00
Pletterij
Toegang: 5,-/ 2,50

Met Stefan Schmidt (Zuco 103)- piano, Mark Haanstra- bas, Chelsea Laverne (o.a. Candy Dulfer)- toetsen en Teunis Loot- drums. Maandelijkse sessie waarin Haarlemse jazzmusici centraal staan. Zij nodigen bevriende musici uit voor een spannende muzikale ontmoeting. In 2024 start de Pletterij een maandelijkse serie concerten en sessies met Haarlemse jazzmusici. Bassist Paul Berner en Pletterij directeur en programmeur Arno Duivestein merkten dat steeds meer gerenommeerde jazz-musici in Haarlem wonen. Begin december kwam deze groep, die een kleine 20 muzikanten bedraagt, bij elkaar. Daar is besloten tot een serie concerten en sessies onder de titel ‘Drop me off in Haarlem’ (verwijzing naar het bijna gelijknamige stuk van Duke Ellington). Maandelijks treedt een groep of project op van een van de Haarlemse musici. Daarnaast vindt de tweede maandag van de maand een sessie plaats waarin deze musici deelnemen en bevriende musici uitnodigen. Op deze manier hopen we weer een ouderwetse Haarlemse ‘jazz- community’ te ontwikkelen. Lees Minder

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: pletterij.nl

EAMONN DOWD (IERLAND)

Zondag 14-04-2024 Aanvang: 17:00
Taverne De Waag Damstraat 29 Haarlem
Toegang: vrijwillige bijdrage

Eamonn Dowd richtte in 1996 The Racketeers op en begon aan een nooit eindigend avontuur waarbij hij zijn vurige merk country / americana / garage / rock 'n' roll naar een wijd publiek bracht, waarbij hij twaalf albums uitbracht. De afgelopen jaren toerde Dowd (met The Racketeers & solo) door Duitsland, Zweden, Denemarken, België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Finland, Estland, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië, de oostkust van de VS en Canada.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: tavernedewaag.nl/live-muziek/eamonn-dowd-2/

Martin Malibu

Zondag 14-04-2024 Aanvang: 15:30
Badhuis Leidse plein 49 Haarlem
Toegang: vrijwllige bijdrage in de hoed

De inloop is vanaf 15.15. reserveren niet nodig. vol=vol. Dompel jezelf onder in ‘Gewoon Geweldig', een muzikaal kroegverhaal van troost, dromen en eenzaamheid. Charmezanger Martin Malibu neemt je mee op een duistere reis door zijn falen, doordrenkt van humor en ontroering. Een sinistere self-love-story die beklijft. Genre: muziektheater, tragikomedie Bio: Marnix Vinkenborg (1997) is muziektheatermaker en componist. Hij studeerde af in muziektheater aan ArtEZ en in composition electronic music aan de HKU. Sindsdien bewandelt hij een eclectisch carrièrepad, waarin hij oa. voorstellingen maakte over penthouses, wereldrampen en tortelduiven.
Onder de noemer Martin Malibu maakt hij sinds 2019 muziek, films en performances. Martin laat zich het best beschrijven als ‘literair schlagerzanger vol waanzin’. Met een knipoog, traan en zijn ontroerende stem weet Martin het hele publiek te veroveren.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: www.marnixvinkenborg.nl/martin-malibu/

Trio Panache

Zondag 14-04-2024 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Pianotrio bestaande uit Sabine van Lier - viool, Elisabeth Schijns - cello en Marte Gerritsma - piano. Op het programma werk van Clara Schumann en Sjostakovitsj

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10898

Utopia Ensemble

Zaterdag 13-04-2024 Aanvang: 20:15
Waalse Kerk Haarlem
Toegang: 10

Stadsklooster Haarlem heeft de eer om aan te kondigen dat het gerenommeerde Utopia Ensemble op zaterdag 13 april 2024 voor de laatste keer dit seizoen bij Stadsklooster Haarlem optreedt. Dit laatste concert, uit een reeks van drie, getiteld ‘Het leven in contrast’, belooft een zinnenprikkelende reis te worden door de wereld van de beroemde Vlaamse schilder Pieter Bruegel de Oude. De uitvoering vindt plaats in de sfeervolle Waalse Kerk, waar het publiek niet alleen zal worden getrakteerd op betoverende polyfonie maar ook op prachtige orgelmuziek. Unieke samensmelting van kunst en muziek Geïnspireerd door de rijke thematiek van Bruegel, die meesterlijk speelde met contrasten zoals de tegenstelling tussen vreugde en verdriet, overvloed en schaarste, biedt Utopia Ensemble een programma dat deze elementen muzikaal tot leven brengt. Werken van tijdgenoten en streekgenoten van Bruegel zoals Clement Janequin, Orlando di Lasso, en Jean Richafort zullen de schilderijen ‘De Triomf van de dood’, ‘De Toren van Babel’, en ‘De boerenbruiloft’, onder andere, op unieke wijze vertolken. Devote en religieuze werken maar ook ietwat schunnige liefdesliedjes zorgen voor de juiste sfeer. Voortreffelijke uitvoerenden Het Utopia Ensemble, een kwintet uit Antwerpen, bestaat uit topmusici met internationale faam. Met Michaela Riener, Bart Uvyn, Adriaan De Koster, Lieven Termont, en Arnaud Van de Cauter brengt het ensemble een rijke ervaring en een gepassioneerde uitvoering naar het podium. Hun recente onderscheiding met de Diapason d’Or getuigt van hun uitzonderlijke bijdrage aan de klassieke muziek. Niet te missen Dit concert is een must voor liefhebbers van klassieke muziek en bewonderaars van Bruegels werk. Het biedt een unieke kans om de laatste opvoering van het seizoen door Utopia Ensemble in Haarlem bij te wonen. Een avond die de ziel voedt met de schoonheid van contrasten, uitgevoerd door meesters in hun vak.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: stadskloosterhaarlem.nl/activiteit/klassiek-concert-het-leven-in-contrast/

Beethoven door Patrick Hopper

Vrijdag 12-04-2024 Aanvang: 20:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Alle pianowerken van Beethoven uitvoeren. Dat is waar Patrick Hopper aan begon. dit keer horen we Opus 14, 49 en 90. Behalve zijn spel is zijn verhaal erbij ook geweldig.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10895

Drop me off in Haarlem- Duo Paul Berner, Tim Langedijk

Donderdag 11-04-2024 Aanvang: 20:00
Pletterij, Lange Herenvest 122, Haarlem
Toegang: 12,50/ 8,-

Dit is een concert in de serie ‘Drop me off in Haarlem’. Muziek maken met minimale middelen. De muziek die Tim Langedijk en Paul Berner los van elkaar, met hun eigen bands, maken straalt helderheid en eenvoud uit. Soms zijn het zeer ingewikkelde composities die door hun spel makkelijk klinken en soms eenvoudige liedjes die juist met een heel diep gevoel resoneren. Toen ze met dit duo begonnen was het hun idee om gewoon wat samen te spelen; twee fans van elkaars muziek die toevallig in Haarlem op steenworp van elkaar wonen. Even langs fietsen en spelen, geen versterking, geen effecten en geen pretenties, alles akoestisch. Maar, nadat ze de studio indoken om de resultaten even vast te leggen, werd bij het terugluisteren voor hun duidelijk dat ze die eenvoud, die helderheid zelfs juist versterken bij elkaar. Een repertoire van bekende, minder bekende en onbekende liedjes, minimaal opgedient. Muziek pur sang. Drop me off in Haarlem In Haarlem wonen opmerkelijk veel top- jazzmusici. Deze nog immer groeiende groep heeft zich verenigd onder de naam ‘Drop me off in Haarlem’ (naar een song van Duke Ellington). De Pletterij presenteert eens per maand een groep of project van een van de musici. Daarnaast vindt iedere tweede maandag van de maand een sessie plaats waar deze musici spelen en gasten uitnodigen. Zo creëren we een nieuwe Haarlemse jazz- community van muzikanten en publiek. Drop me off in Haarlem is een initiatief van bassist Paul Berner en Pletterij- programmeur en directeur Arno Duivestein.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: pletterij.nl/events/duo-tim-langedijk-paul-berner-from-now-on-album-release/

CHRIS MURPHY Duo

Zondag 07-04-2024 Aanvang: 15:08
Taverne De Waag
Toegang: vrijwillige bijdrage

https://tavernedewaag.nl/live-muziek/chris-murphy-duo/

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: tavernedewaag.nl

Fontana Strijkkwartet

Zondag 07-04-2024 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Jong en dynamisch de strijkers van het Fontana Kwartet. Menno Verloop en Caspar Bellamy - viool, Elin Haver - altviool en Isaac Lottman- cello. Medewerking verleent de sopraan Madalena Massano in werken van o.a. Schubert en Respighi. Ook muziek van Pärt en Britten.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?cat=343

Lezingencyclus klassieke muziek en macht. Een thematische reis.

Vrijdag 05-04-2024 Aanvang: 20:00
Pletterij, Lange Herenvest 122, Haarlem
Toegang: 10,-/ 7,50

Bruno laat muziek horen en zien, vertelt en legt verbanden. Pik er wat uit of volg de hele cyclus: Deel 1: “Rituelen, devotie en macht” (vrijdag 15 december 2023) Deel 2: “Barstjes in het bolwerk? Geestelijken bespot.” (vrijdag 15 april 2024) Deel 3: “Pracht, praal en macht” (vrijdag 19 april 2024) Deel 4: “Dansen om de macht” (vrijdag 17 mei 2024) Deel 5: “Tekenen van verzet” (vrijdag 13 september 2024) Deel 6: “Broodheren versus creatieve vrijheid” (vrijdag 11 oktober 2024) Deel 7: (titel nader bekend te maken) (vrijdag 15 november 2024) Deel 8: (titel en datum nader bekend te maken)

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: pletterij.nl/events/barstjes-in-het-bolwerk-geestelijken-bespot/

liedrecital

Vrijdag 05-04-2024 Aanvang: 20:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

De sopraan Ernestine Smulders en de pianiste Mirsa Adami hebben een programma samengesteld met liederen van Mozart en Alma en Gustav Mahler

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10890

Steve Nelson trio - A Common Language

Maandag 01-04-2024 Aanvang: 20:00
Pletterij, Lange Herenvest 122, Haarlem
Toegang: 12,50/ 8,-

Presentatie dubbel-cd “A Common Language” (Timeless Records) Steve Nelson is een van de grootste Amerikaanse vibrafonisten. Het Steve Nelson Trio presenteert de cd ‘A common language’, 15 jazz- standards op 2 cd’s, opgenomen in de studio van het Prins Claus Conservatorium in Groningen waar Nelson en Teepe als docenten aan zijn verbonden. Voor zover ons bekend is dit het eerste album van een vibrafoon trio (zonder piano of gitaar) in de jazzgeschiedenis. Dit bijzondere concert is op 1 april 2024, tevens de 77ste verjaardag van drummer Eric Ineke. Steve Nelson (New York) – vibraphone Joris Teepe (New York/ Amsterdam) – bass Eric Ineke (Den Haag) – drums

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: pletterij.nl/events/steve-nelson-trio/

Pianiste Lestari Scholtes

Maandag 01-04-2024 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Lestari Scholtes neemt het publiek mee op een tijdreis door het leven van Chopin. Ze speelt zijn werk van het eerste tot het laatste. Elf hoogtepunten. En zij vertelt over het leven van Chopin.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10887

GRUNTING PIGS(Hongarije)

Zondag 31-03-2024 Aanvang: 17:00
Taverne De Waag Damstraat 29 Haarlem
Toegang: vrijwillige bijdrage

https://tavernedewaag.nl/live-muziek/grunting-pigs-2/

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: tavernedewaag.nl

DAVID CELIA & ZUFFALO & MORE(cANADA)

Zondag 31-03-2024 Aanvang: 17:00
Taverne De Waag Damstraat 29 Haarlem
Toegang: vrijwillige bijdrage

https://tavernedewaag.nl/live-muziek/david-celia-zuffalo-more/

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web:

Sacrale Muziek

Vrijdag 29-03-2024 Aanvang: 20:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Goede Vrijdag. Het eerste avondconcert. Natali Merfort en Svetlana Lohman brengen hoogtepunten uit de sacrale muziek met zang en piano. Muziek geïnspireerd op drie cruciale thema’s van het leven: de geboorte, liefde en dood. O.a. Pergolesi, Handel, Scarlatti, Fauré en Franck.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10769

Steven Kamperman's Maison Moderne Concert

Maandag 25-03-2024 Aanvang: 20:00
Pletterij, Lange Herenvest 122, Haarlem
Toegang: 12,50/ 8,-

In 2023 componeerde altklarinettist Steven Kamperman de suite ‘Maison Moderne’ tijdens zijn artist-in-residency in Maison Van Doesburg in Parijs. Deze muzikale reis door dit iconische huis combineert jazzimprovisaties met gecomponeerde klanken en gaat van prachtig ingetogen tot stevig rockend. Theo van Doesburg ontwierp het huis in 1930 maar was toen al vijftien jaar zeer invloedrijk geweest in de Europese moderne kunst. Met muziek, afbeeldingen en hier en daar een anekdote voert Kamperman je mee door dit unieke meesterwerk van architectuur en kunst. Dat doet hij samen met drie geweldige improvisatoren uit Nederland en Frankrijk. Dagblad Trouw over het album: ‘De vier musici brengen een heel verrassend palet aan klanken en dragen daarbij hun spelplezier zo overtuigend en aanstekelijk uit dat de luisteraar vanzelf vrolijk wordt.’ Bezetting: Steven Kamperman (NL): altklarinet, composities | Oene van Geel (NL): altviool | Paul Jarret (FR): elektrische gitaar | Albert van Veenendaal (NL): piano

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: pletterij.nl/events/maison-moderne/

ANDRE MANUEL

Zondag 24-03-2024 Aanvang: 17:00
Taverne De Waag Damstraat 29 Haarlem
Toegang: vrijwillige bijdrage

https://tavernedewaag.nl/live-muziek/andre-manuel-3/

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: tavernedewaag.nl

JazzX: Introspections - Groot Vakmanschap

Zondag 24-03-2024 Aanvang: 16:00
Pletterij, Lange Herenvest 122, Haarlem
Toegang: 12,50/ 8,-

“Unboxed is een opeenstapeling van vondsten en een vrijbrief van groot vakmanschap. Introspections vestigt zich met deze debuut-cd op een meer dan respectabele plek in het Nederlandse improvisatiemilieu” – Jazznu Introspections was finalist Keep an Eye – The Records 2023. ‘Introspections’ is een sextet uit Amsterdam, opgericht door drummer Ilia Rayskin. De groep mengt de ritmische taal van Folk music (denk aan: Cuba, Morocco), Hiphop and Contemporary Jazz met avontuurlijke harmonieuze taal uit hedendaagse klassieke muziek, gebracht met een Punk Rock houding. De titel ‘Introspections’ komt vanuit het idee dat elk stuk is geïnspireerd door persoonlijke ervaring en reflectie van de bandleider. Verwacht intensieve energie en een oorspronkelijk geluid. Bezetting: Aviv Noam – Altsaxofoon Hristo Goleminov – Tenorsaxofoon Aleksander Sever – Vibrafoon Máté Lachegyi – Piano & Synthesizer Tijs Klaassen – Bas Ilia Rayskin – Drums & composities.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: pletterij.nl/events/jazzx-introspections/

harp-viool-fluit

Zondag 24-03-2024 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Een concert om de vingers bij af te likken. Uitgevoerd worden werken van C.P.E .Bach, Debussy, Fauré, Ravel, Pierné en Piazzolla. De uitvoerenden zijn: Dasha Beltiukova – fluit Ksenia Beltiukova – viool en Mirjam Rietberg – harp

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10767

Duo Saraswati

Zaterdag 23-03-2024 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Duo Saraswati is een jong opkomend cello-piano duo bestaande uit de broers Jan en Kris van der Plas. Met hun gedreven manier van spelen maken zij de uitgesproken connectie tussen Indonesië en Europa. Ze verbinden de muzikale werelden van Indonesië en Europa met het uitvoeren van een selectie uit “Antologi Musik Klasik Indonesia”. En zetten zij liederen van Mochtar Embut en de cello sonate van Debussy en Bejamin Britten bij elkaar op het programma.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10764

Boy Edgarprijs-winnaar 2023: Boi Akih - From and to infinity

Maandag 18-03-2024 Aanvang: 20:00
Pletterij, Lange Herenvest 122, Haarlem
Toegang: 12,50/ 8,-

Sinds 1997 vormen gitarist-componist Niels Brouwer en vocalist en tekstdichter Monica Akihary – winnaar van de Boy Edgarprijs 2023 – onder de naam BOI AKIH een duo dat de vaste en onscheidbare kern vormt van samenwerkingen met uiteenlopende musici en dichters. In dit concert presenteren ze hun nieuwe album From and to Infinity (release juni 2023). From and to Infinity is een compositie van Niels Brouwer, die hij oorspronkelijk in 2019 schreef voor het 70-koppige bamboefluit orkest Molucca Bamboowind Orchestra uit Ambon Stad. Voor een uitvoering in het Orgelpark Amsterdam maakte hij nieuwe arrangementen voor een unieke bezetting met orgels, blokfluiten, kora, percussie, gender (gamelan-instrument), gitaar en stem. Samen met de Hongaarse blokfluitist Dodó Kis, koraspeler Sekou Dioubate uit Guinee en pianist Nora Mulder is het gelijknamige album opgenomen in het Orgelpark in Amsterdam, met de unieke orgels daar. De stukken die oorspronkelijk voor het bamboeorkest – van piccolo- tot contrabas-bamboefluit – zijn gecomponeerd, worden nu uitgevoerd op orgel door Nora Mulder. Voor de live-uitvoeringen hebben Brouwer en Mulder een kistorgel omgebouwd om het voor deze compositie geschikt te maken. Het orgel heeft nu in totaal 219 pijpen en er zijn 24 extra baspijpen toegevoegd. En het kwintet is voor deze tour uitgebreid met de percussioniste Bintou Kouyaté uit Guinee.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: pletterij.nl/events/boy-edgarprijs-winnaar-2023-boi-akih-from-and-to-infinity/

'Amor Fati' vertelvoorstelling Rick Schreuder

Zondag 17-03-2024 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Rick Schreuder neemt het publiek mee in zijn nieuwe vertel-voorstelling ‘Amor Fati’. En dat betekent zoveel als ‘Omhels, hou en accepteer je lot’. Met indrukwekkende en krachtige verhalen vol diepgaande luchtigheid over het lot weet hij zijn gehoor te inspireren

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10761

Cello Duo Hamer-Bermudez

Zaterdag 16-03-2024 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Florien Hamer en Ilein Bermudez vormen samen het celloduo Hamer – Bermudez. Zij brengen een programma vol Argentijnse volksmuziek met tango’s van o.a. Gardel, Calo, Peralta en Plaza.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10759

Springtij - Festival 3 - ongehoorde muziek

Vrijdag 15-03-2024 Aanvang: 20:00
Pletterij, Lange Herenvest 122, Haarlem
Toegang: 12,50/ 8,-

Met veelal ongehoorde muziek, van artiesten, die men niet snel ergens in Nederland op de podia zal tegenkomen. Nieuw talent in combinatie met musici/componisten, die in de schaduw blijven opereren. Zo is er deze avond de uit het Verenigd Koninkrijk afkomstige Lucy Adlington, de oorspronkelijk uit Duitsland afkomstige Leonie Roessler, de Nederlandse electro-songwriter, producer en componist Pascal Plantinga en de Canadese electronica virtuoos Carmen Jaci. En behalve deze vier bijzondere musici zal er een verrassend intermezzo zijn van drie regionale artiesten, die voor het eerst in deze combinatie zullen aantreden: Joost Verhagen, Judith Wesselius en Hessel Veldman. Springtij wordt samengesteld door componist Martijn Comes en musicus, componist en producent Hessel Veldman.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: pletterij.nl/events/springtij-festival-3/

Sessie: Drop me off in Haarlem, jazzmuziek uit Haarlem!

Maandag 11-03-2024 Aanvang: 20:00
Pletterij, Lange Herenvest 122, Haarlem
Toegang: 5,-

Maandelijkse sessie waarin Haarlemse jazzmusici centraal staan. Zij nodigen bevriende musici uit voor een spannende muzikale ontmoeting. In 2024 start de Pletterij een maandelijkse serie concerten en sessies met Haarlemse jazzmusici. Bassist Paul Berner en Pletterij directeur en programmeur Arno Duivestein merkten dat steeds meer gerenommeerde jazz-musici in Haarlem wonen. Begin december kwam deze groep, die een kleine 20 muzikanten bedraagt, bij elkaar. Daar is besloten tot een serie concerten en sessies onder de titel ‘Drop me off in Haarlem’ (verwijzing naar het bijna gelijknamige stuk van Duke Ellington). Maandelijks treedt een groep of project op van een van de Haarlemse musici. Daarnaast vindt de tweede maandag van de maand een sessie plaats waarin deze musici deelnemen en bevriende musici uitnodigen. Op deze manier hopen we weer een ouderwetse Haarlemse ‘jazz- community’ te ontwikkelen.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: pletterij.nl/events/sessie-drop-me-off-in-haarlem-jazzmuziek-uit-haarlem-2/

Rudy & His Fascinators

Zondag 10-03-2024 Aanvang: 17:00
Taverne De Waag Damstraat 29 Haarlem
Toegang: vrijwillige bijdrage

https://tavernedewaag.nl/live-muzek/rudy-his-fascinators/

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: tavernedewaag.nl

The Dam Jawn Jazz Quintet

Zondag 10-03-2024 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Martin Diaz – altsaxofoon Joan Fort – gitaar Philip Lewin – bas Nitin Parree – drums Frank Groenendijk – tenorsaxofoon de huidige jazzscene in Philadelphia en haar rijke verleden. The Dam Jawn is een internationale band uit de Amsterdamse jazzscene die elkaar hebben gevonden door een gedeelde ervaring in de Verenigde Staten.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10756

Dubbelconcert ‘de piano centraal’

Zaterdag 09-03-2024 Aanvang: 20:00
Pletterij, Lange Herenvest 122, Haarlem
Toegang: 12,50/ 8,-

De Pletterij heeft sinds begin dit jaar een mooie, klassiek ogende ‘oude’ piano. Om deze goed in te wijden vanavond een concert met twee top pianisten uit de Nederlandse jazz- scene: Michiel Scheen en Albert van Veenendaal. Beiden zijn al decennia actief en genieten groot aanzien bij mede- musici en publiek. Beiden nemen een collega muzikant mee: Michiel Scheen speelt met Tobias Delius (o.a. ICP Orchestra) en Albert van Veenendaal vindt drummer Makkie van Engelen aan zijn zijde. Na deze avond is de Frits Kuhla- piano definitief ingewijd.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: pletterij.nl/events/dubbelconcert-de-piano-centraal-michiel-scheen-tobias-delius-en-albert-van-veenendaal-makkie-van-engelen/

Andawenn

Zaterdag 09-03-2024 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

De uitvoerenden zijn Maaike de Waal op ‘whistles’, houten en Ierse fluiten en Hans Elzinga op gitaren. Andawenn speelt sfeervolle instrumentale Keltische muziek. Betoverend mooie melodieën om stil naar te luisteren, maar ook dansmuziek om bij te bewegen.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10753

Drop me off in Haarlem: Cheek-Celano-Haanstra

Maandag 04-03-2024 Aanvang: 20:00
Pletterij, Lange Herenvest 122, Haarlem
Toegang: 12,50/ 8,-

Dit is een concert in de serie ‘Drop me off in Haarlem’. Deze unieke samenwerking kwam tot stand i.s.m. het Jazzfest Amsterdam wat later deze maand plaats vindt. De gerenommeerde Amerikaanse saxofonist Chris Cheek is als geen ander in staat zijn saxofoon te laten klinken als een menselijke stem. Brad Mehldau, Kurt Rosenwinkel, Bill Frisell en Charlie Haden vroegen hem eerder ook al voor hun projecten. Zijn expressieve en lyrische spel maken hem een van de meest gerespecteerde musici in de internationale Jazz scene. Guillermo en Chris werkten eerder met elkaar samen in de groep Wild Man Conspiracy. Op deze avond zullen ze voor het eerst samenspelen in deze bezetting. Cheek-Celano-Haanstra bestaat uit: Chris Cheek-Tenor Saxofoon Guillermo Celano-gitaar Mark Haanstra-bas Drop me off in Haarlem In Haarlem zijn opmerkelijk veel top- jazzmusici woonachtig. Deze nog immer groeiende groep heeft zich verenigd onder de naam ‘Drop me off in Haarlem’ (naar een song van Duke Ellington). De Pletterij presenteert eens per maand een groep of project van een van de musici. Daarnaast vindt iedere tweede maandag van de maand een sessie plaats waar deze musici spelen en gasten uitnodigen. Zo creëren we een nieuwe Haarlemse jazz- community van muzikanten en publiek. Drop me off in Haarlem is een initiatief van bassist Paul Berner en Pletterij- programmeur en directeur Arno Duivestein.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: pletterij.nl/events/drop-me-off-in-haarlem-cheek-celano-haanstra/

Ryan Holweger(USA)

Zondag 03-03-2024 Aanvang: 17:00
Taverne De Waag
Toegang: vrijwillige bijdrage

https://tavernedewaag.nl/live-muziek/ryan-holweger/

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: tavernedewaag.nl

Cello & Piano

Zondag 03-03-2024 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

De pianist Frank van de Laar en de celliste Anastasia Feruleva brengen het programma 'Grenzeloos' . Daarom adembenemende, grensoverschrijdende muziek van Beethoven, Messiaen, Piazzolla en Schumann

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10751

pianoduo Aksana en Vital Stahievtich

Zaterdag 02-03-2024 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Vierhandig wordt de Suite van Rachmaninov uitgevoerd. Een meesterwerk in meesterlijk goede handen. Solistisch de walsen van Chopin en de sonate in mineur van Mozart.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10749

Aidan & The Wild

Zondag 25-02-2024 Aanvang: 17:00
Taverne De Waag
Toegang: vrijwillige bijdrage

https://tavernedewaag.nl/live-muziek/aidan-the-wild/

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: www.tavernedewaag.nl

Marcel Worms met Beethoven

Zondag 25-02-2024 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Pianiste Marcel Worms presenteert zijn nieuwe project. De vroege, midden en late periode van Beethoven. Drie sonates en een inleiding. Concert met pauze.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10741

Voorstelling over Moussorgsky

Zaterdag 24-02-2024 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

'Juffer Ssawischna"zo heet de muziekvoorstelling over de Russische componist Moussorgsky. Gea Passie vertelt en zingt. Johanan Havinga speelt piano.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10738

ROEL SPANJERS

Zondag 18-02-2024 Aanvang: 17:00
Taverne De Waag
Toegang: vrijwillige bijdrage

Free Lance toetsenist in Roots-muziek stijlen als Blues, Rhythm & Blues, Country, Gospel, Americana.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: tavernedewaag.nl

JazzX: Brintex Collective

Zondag 18-02-2024 Aanvang: 16:00
Pletterij, Lange Herenvest 122, Haarlem
Toegang: EUR 12,50

Brintex Collective begon als een jong Rotterdams trio, geleid door toetsenist Brenn Luiten. Zijn project groeide langzaam uit tot een creatieve coöperatie. Nu bestaat de band uit vijf tot zes muzikanten, die veel kleur geven aan Brenns composities. De muziek, geïnspireerd door jazz, hiphop en electronica, geeft het publiek een instant energy boost. Brenn noemt het zelf ‘UK influenced jazz music’. Eerste single ‘Anthem’ is net uit en de debuut-EP volgt in de lente.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: pletterij.nl/events/jazzx-brintex-collective/

Saxofoon & Piano

Zondag 18-02-2024 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Vita Duo, zo heet het duo dat gevormd wordt door de saxofonist Vitaly Vatulya en de pianiste Maria Nemtsova. Musici ook partners in het leven, die vluchtten uit Rusland en inmiddels hier hun werk weer volop uitvoeren. Veelgevraagd in binnen en buitenland. Op hun programma: Nazaykinskaya, Karmanov, Kurbatov, Denisov. Componisten met een vredesboodschap.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10736

Ierse en Bretonse muziek

Zaterdag 17-02-2024 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Ies Muller bespeelt diverese houten fluiten, Jiroh Matulessy bespeelt de gitaar. Samen putten ze uit de rijke bron van Ierse en Bretonse tradities en maken improvisaties daarop.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10733

Sessie: Drop me off in Haarlem, jazzmuziek uit Haarlem!

Maandag 12-02-2024 Aanvang: 20:00
Pletterij, Lange Herenvest 122, Haarlem
Toegang: 5,-

Maandelijkse sessie waarin Haarlemse jazzmusici centraal staan. Zij nodigen bevriende musici uit voor een spannende muzikale ontmoeting. Vandaag de aftrap van de sessies. Alle musici uit de Haarlemse jazz- pool zijn uitgenodigd om in onderlinge combinaties elkaar uit te dagen tot muzikaal vuurwerk of momenten van verstilling. In 2024 start de Pletterij een maandelijkse serie concerten en sessies met Haarlemse jazzmusici. Bassist Paul Berner en Pletterij directeur en programmeur Arno Duivestein merkten dat steeds meer gerenommeerde jazz-musici in Haarlem wonen. Begin december kwam deze groep, die een kleine 20 muzikanten bedraagt, bij elkaar. Daar is besloten tot een serie concerten en sessies onder de titel ‘Drop me off in Haarlem’ (verwijzing naar het bijna gelijknamige stuk van Duke Ellington). Maandelijks treedt een groep of project op van een van de Haarlemse musici. Daarnaast vindt de tweede maandag van de maand een sessie plaats waarin deze musici deelnemen en bevriende musici uitnodigen. Op deze manier hopen we weer een ouderwetse Haarlemse ‘jazz- community’ te ontwikkelen.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: pletterij.nl/events/sessie-drop-me-off-in-haarlem-jazzmuziek-uit-haarlem/

Donald Niedekker (woord) & Arie van Egmond muziek

Zondag 11-02-2024 Aanvang: 15:30
Badhuis Leidse plein 49 Haarlem
Toegang: vrijwllige bijdrage in de hoed

Een evenement van Badhuis en Joke Carola Binnerts Donald Niedekker (schrijver/ dichter) komt met een veelheid van verhalen uit eigen boeken en interessante toelichting. Arie van Egmond (muziek) is een soort allespoot: hij speelt piano, hertaalt, schrijft eigen liedjes, van drinkliederen tot poëzie. Beiden veelzijdig. En andere persoonlijkheden. Dat wordt leuk. Reserveren hoeft niet

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: nl.wikipedia.org/wiki/Donald_Niedekker

Pianorecital

Zondag 11-02-2024 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Liesette van Tol maakt haar debuut in 't Mosterdzaadje en speelt een oorstrelend programma met werken van Bach, Beethoven en Chopin.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10730

Regina Albrink

Zaterdag 10-02-2024 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: collecte na afloop met richtlijn €10

Met op het programma een sonate van Beethoven en nocturnes van Chopin heeft de pianiste Regina Albrink weer veel moois haar publiek te bieden. Behalve haar parelende spel is ook haar verhaal de moeite waard.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10728

Bobby & Friends

Donderdag 08-02-2024 Aanvang: 21:00
Stiel's Haarlem
Toegang: 0,-

Haarlemmer Bob Wiebes nodigt de Nederlandse jazz- en funktop uit op het podium van de Stiel's voor een avond muziek die z'n weerga niet kent. Stapjes naar de Quiet Storm-beweging met Michael Franks, maar ook de jazzplaten van Lou Rawls komen aan bod. Dit allemaal onder begeleiding van: Timothy Banchet - Piano Vlado Spisiak - Gitaar Jeroen Vierdag - Bas Yoran Vroom - Drums

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: stiels.nl

Summer’s End & Friends

Zondag 04-02-2024 Aanvang: 15:30
Theater De Liefde
Toegang: €14,-

Na hun prachtige eerste programma ‘Het gebeurde in het Westen’ keert local band ‘Summer’s End’ met ‘Friends’ terug in het theater met hun nieuwe programma. De band speelt Americana. Een verzamelnaam voor authentieke Country, Folk en Blues in een modern jasje: Rootsmuziek. Geniet van Summer’s End & Friends, ‘Americana met Liefde’!

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: theaterdeliefde.nl

Delphine Trio

Zondag 04-02-2024 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: collecte na afloop met richtlijn €10

Presentatie van cd 'Andrift' Jobine Siekman- cello, Magdalenna Krstevska - klarinet en Roelof Temming - piano. Afkomstig uit Nederland, Australië en Zuid-Afrika studeerden deze musici aan het conservatorium in Londen. Ontvingen individueel en voor trio prestigieuze prijzen. Op hun programma behalve de herkenning van Brahms en Piazzolla, veel nieuwe werken. Van Leighton, Delanoff, Psathas, Kahn en Seiber

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10725

Regiofinale Prinses Christina Concours

Zondag 04-02-2024 Aanvang: 14:00
PHIL Haarlem
Toegang: 12,50 euro (excl servicekosten)

Jong talent op het podium tijdens regiofinale Prinses Christina Klassiek Concours. Zes jonge klassieke muzikanten schitteren op het podium tijdens deze regiofinale van het Prinses Christina Klassiek Concours. Kom luisteren naar het muzikale talent van de toekomst!

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: www.philhaarlem.nl/agenda/985/klassiek-concours-west-nederland/regiofinale-prinses-christina-concours

Utopia Ensemble uit Antwerpen

Zaterdag 03-02-2024 Aanvang: 20:15
Waalse Kerk, Begijnhof 28 Haarlem
Toegang: 10,00

Klassiek concert – Van Donker naar Licht. Stadsklooster Haarlem organiseert op zaterdag 3 februari om 20:15 uur in de Waalse Kerk een prachtig klassiek concert door Utopia Ensemble. Passend bij het ritme van de natuur vieren we met elkaar de overgang van donker naar licht. Ontsteek jouw eigen licht Tijdens de klanken van dit prachtige meerstemmige concert door het prijswinnende Utopia Ensemble uit Antwerpen, ontsteek je als bezoeker je eigen lichtje, waardoor we gedurende de avond met alle aanwezigen de overgang van donker naar licht maken. Requiem van Manchicourt. Het muzikale programma van deze avond is opgebouwd rond het Requiem van Pierre de Manchicourt, die in dienst was van Filips II, zoon van Karel V. Hij stond aan het hoofd van de Capilla Flamenca, de Vlaamse muziekkapel die keizer Karel had meegebracht uit Vlaanderen.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: stadskloosterhaarlem.nl/activiteit/klassiek-concert-van-donker-naar-licht/

Cello & Piano

Zaterdag 03-02-2024 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

de uit Georgië afkomstige celliste Ketavan Roinishvili en de Nederlandse pianiste Vera Kooper vormen samen een duo van wereldklasse. Op hun programma Beethoven , Lear Auerbach en Schubert

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10722

Drop Me Off In Haarlem: William Barret Band

Vrijdag 02-02-2024 Aanvang: 20:00
Pletterij, Lange Herenvest 122, Haarlem
Toegang: 12,50/ 8,-

Dit is een concert in de serie ‘Drop me off in Haarlem’. De William Barrett Band maakt positieve, energieke jazz die ingewikkeld noch eenvoudig is. Het is muziek die een kinderlijke speelsheid oproept, binnen een avontuurlijke klankwereld. Barrett leidt de band door zijn composities die evenveel vanuit het brein als vanuit het hart is gegrepen. William Barrett Band bestaat uit: Mo van der Does, Alto Saxophone, Gijs Idema, Electric Guitar, William Barrett, Double Bass, Wouter Kühne, Drums In Haarlem zijn opmerkelijk veel top- jazzmusici woonachtig. Deze nog immer groeiende groep heeft zich verenigd onder de naam ‘Drop me off in Haarlem’ (naar een song van Duke Ellington). De Pletterij presenteert eens per maand een groep of project van een van de musici. Iedere tweede maandag van de maand vindt een sessie plaats waar deze musici spelen en gasten uitnodigen. Zo creëren we een nieuwe Haarlemse jazz- community van muzikanten en publiek. Drop me off in Haarlem is een initiatief van bassist Paul Berner en Pletterij- programmeur en directeur Arno Duivestein.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: pletterij.nl/events/drop-me-off-in-haarlem-william-barret-band/

Orgel: Leo van Doeselaar

Donderdag 01-02-2024 Aanvang: 20:00
PHIL Haarlem
Toegang: 12 euro (excl servicekosten)

Programma Widor Symfonie nr. 9 ‘Romane’ Symfonie nr. 10 ‘Gothique’ Inleiding Grote Zaal 19.15 uur (gratis, wel reserveren) Het derde geheel Franse recital is door Leo van Doeselaar. Hij is vaste organist van de Nederlandse Bachvereniging, titulair organist van het Concertgebouw in Amsterdam, en organist van de Martinikerk in Groningen. Verder is hij docent orgel aan de Universiteit van Berlijn. In 2007 kreeg hij voor zijn verdiensten voor de orgelcultuur de Jan Pieterszoon Sweelinckprijs. Leo van Doeselaar laat een avond lang het Haarlemse orgel van Aristide Cavaillé-Coll gonzen van de muziek van Charles-Marie Widor. Deze legendarische organist bespeelde zelf meer dan zestig jaar een dergelijk orgel in de Saint-Sulpice in Parijs en ontwikkelde mijlpalen van de orgelmuziek in zijn tien symfonieën. Hier horen we er maar liefst twee.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: www.philhaarlem.nl/agenda/352/widor/orgel-leo-van-doeselaar

Shane van Neerden

Donderdag 01-02-2024 Aanvang: 20:00
PHIL Haarlem
Toegang: vanaf 7,50 euro (excl servicekosten)

Programma Claude Debussy - 12 Etudes, L. 136 Aleksandr Skrjabin - Sonate nr. 8, Op. 66 Rick van Veldhuizen - Lantaarns_(Lointaines), voor piano en microtonale piano Charles Ives -Pianosonate nr. 2 Een verfijnd, toegankelijk en gevarieerd theatraal concert, waar een nieuw werk van Rick van Veldhuizen het hart van het programma vormt. Het stuk, een compositieopdracht van Shane van Neerden, is geschreven voor twee piano’s: een traditionele concertvleugel en een buffetpiano in een helemaal nieuw ontwikkelde, reine stemming.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: www.philhaarlem.nl/agenda/349/dutch-classical-talent/shane-van-neerden

Kwebbe's Request

Zondag 28-01-2024 Aanvang: 17:00
Taverne De Waag
Toegang: vrijwillige bijdrage

https://tavernedewaag.nl/live-muziek/kwebbes-request/

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: tavernedewaag.nl

Ruud Houweling en Michiel van Dijk

Zondag 28-01-2024 Aanvang: 16:00
Het Badhuis, Leidseplein 49, Haarlem
Toegang: gratis (een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd)

Singer-songwiter en componist Ruud Houweling speelt, begeleid door rietblazer Michiel van Dijk, een programma met hoofdzakelijk liedjes van zijn nieuwe album Accidental Pictures. Zonder de begeleiding van drums, blazers en strijkers, zoals op de plaat, komt de kern van de liedjes extra indringend naar voren. Houweling omlijst zijn fraaie songs graag met verhalen over hoe ze tot stand zijn gekomen.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: ruudhouweling.com/

Beltiukov Sisters en Vital Stahievitch

Zondag 28-01-2024 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Drie top musici met op het programma werken van Vivaldi, Schubert, Chopin, Casella, Beltiukov

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10667

Piano quatre-mains

Zaterdag 27-01-2024 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Patrick Hopper & Wim Voogd spelen samen werken van Bach, Mozart, Schubert en Saint-Saëns

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10664

FENIX

Vrijdag 26-01-2024 Aanvang: 20:00
Pletterij Haarlem, Lange herenvest 122
Toegang: EUR 12,50

FENIX is een Rotterdamse/Amsterdamse groep die lichte, meeslepende stukken met de grootste overgave speelt. Drummer Willem Romers, bassist William Barret, toetsenist Robert Koemans en saxofonist Kika Sprangers, allemaal jonge makers die de uitdaging aangaan om elkaars werk in een nieuwe setting te spelen. Nieuw en vers! Melancholisch en ontvankelijk.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: pletterij.nl/events/fenix/

Tim Knol

Zondag 21-01-2024 Aanvang: 17:00
Taverne De Waag
Toegang: vrijwillige bijdrage

https://tavernedewaag.nl/live-muziek/tim-knol-2/

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: tavernedewaag.nl/live-muziek/tim-knol-2/

Muzikale waterverhalen

Zondag 21-01-2024 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Piet Paree – verteller Frank Edam – accordeon en gitaar Vincent Lamers – bas De terugkeer van de Kanaalgraver Dijkeinde (1916 de dijkdoorbraak bij Marken)

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10662

Nieuwjaarsconcert Pancho’s Orchestra

Zondag 21-01-2024 Aanvang: 15:00
Pletterij Haarlem - Lange Herenvest 122
Toegang: EUR 12

Wat ons betreft een traditie! Het Pancho’s Nieuwjaarsconcert. Een groep van 16 enthousiaste muzikanten die jazz, salsa, funk, Afro beat spelen. Je zult zeker de clave herkennen en andere Latijns Amerikaanse ritmes! Onze dirigent en arrangeur is de bekende trombonist Frans “Pancho” Cornelissen.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: pletterij.nl/events/nieuwjaarsconcert-panchos-orchestra/

Klankschalen en andere helende klanken

Zaterdag 20-01-2024 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Een concert vol met helende klanken in de grondtoon van de natuur: voor fijne ontspanning en healing. Joke Welboren en Thom Olschansky nemen het publiek deze middag mee in een ervaring van o.a. kristallen klankenschalen, klankpiramides, mantra zang, didgeridoo en gong.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10658

Filomenca Croce & Tiago Lageira

Donderdag 18-01-2024 Aanvang: 21:00
The Wolfhound - Irish Pub & Kitchen
Toegang: 0,-

FREE ENTRANCE 18/11 FILOMENCA CROCE & TIAGO LAGEIRA THIS NIGHT NO JAM SESSION BUT A LONGER CONCERT! Happy 2024! We kick off the year with a concert we've been trying to make happen for ages! Italian singer Filomena Croce with Haarlem Jazz Underground-regular Tiago Lageira! What a combo! See you there!! ------ Filomena Croce & Tiago Lageira offer a show that includes great jazz and swing standards as well as Brazilian classics that will take you straight to the beaches and streets of Rio de Janeiro. The harmonious dialogue between guitar and voice, improvisation and fun are key elements of their every performance. Filomena Croce, Master of Music graduate in Jazz & Pop Voice at ArtEZ Conservatorium Zwolle, The Netherlands, performs at some of the most important festivals in the world. Her orchestral performance of the Symphony of Unity at Tomorrowland Belgium, voted the World’s N 1 Festival several years in a row, has been watched by millions of people. ln 2019 she performed with Grammy Award winner Metropole Orkest at the Ziggo Dome Arena in Amsterdam for the show "Our Story - celebrating 15 years of Tomorrowland" supporting DJs Armin van Buuren, Steve Aoki, Afrojack, Tiesto in front of an audience of 17,000 people each evening. Filomena has been part of the Orphy Robinson’s Virtual Jazz Club Band for the 2020 edition of the London Jazz Festival, winner of the JazzFM Innovation Award in October 2021. Her first album Love Will Come Back has been released in April 2022, and in February 2023 she has released the song Renaissance, recorded in Toronto, Canada, and produced by Award-Winning producer Roy Hamilton lll, who has previously worked with Britney Spears, Michael Jackson, NSYNC Tiago Lageira, Portuguese guitarist relocated to Amsterdam at the age of 15, has gained national fame both in The Netherlands and Portugal after winning the Dutch TV competition We Want More as part of the duo FADOpelos2, bringing to the audience a new version of Fado. After graduating from the conservatory in Tilburg, NL, he performed at the North Sea Jazz Festival, was one of the finalists at the Bucharest International Jazz Competition 2020 and won the UK Jazz Guitar Competition in 2020. He has played on live Tv with acclaimed Fado singer Mariza, and has released several albums and EPs including “Mare’ Noturna” with the Tiago Lageira Trio featuring the giants Kiko Freitas on drums and Matheus Nicolaiewsky on bass. BAND FILOMENA CROCE - vocals TIAGO LAIGERA - guitar ----------- About Haarlem Jazz Underground: Steamin' saxophones and tantalizing trumpets are a rare sight these days in the streets of Haarlem, where jazz used to prosper and where impressive solos used to blast out of practically every bar during all nights of the week. Haarlem Jazz ain't fixing that for us, so we will bring back the jazz ourselves! Our rescue plan: every 3rd thursday of the month, Haarlem Jazz Underground, in a warm, comfy cellar with great whiskey and beers, just as it should be.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: fb.me/e/35AlbkN4p

ROSA SPRUIT

Zondag 14-01-2024 Aanvang: 17:00
Taverne De Waag
Toegang: vrijwillige bijdrage

check: https://tavernedewaag.nl/live-muziek/rosa-spruit/

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: tavernedewaag.nl/live-muziek/rosa-spruit/

NOHMI - Jazz

Zondag 14-01-2024 Aanvang: 16:00
Pletterij Haarlem, Lange Herenvest 122
Toegang: EUR 12,50

De Koreaanse pianist Miran Noh.is de ingetogen rust zelve en dat straalde ze ook uit naar de jonge honden Daniel Clason op trompet en Claudio Jr De Rosa op tenorsaxofoon. Noh is sterk beïnvloed door de Franse componist Ravel en dat is in haar muziek te horen. Die klassieke invloed maakte de interactie met de blazers, echte jazzjongens, interessant. Het resultaat was delicate muziek waarbij de blazers op hun tenen liepen om niets te verstoren. Deze prachtige groep verdient de komende tijd aandacht

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: pletterij.nl/events/jazzx-nohmi/

Pianiste Ischico Velzel

Zondag 14-01-2024 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Een jonge zeer getalenteerde pianiste die met vernieuwende blik haar publiek meeneemt in de wereld van de klassieke muziek. Uitgevoerd worden werken van de Armeense Babajanian, de Russische Scriabin en de Duitse Mozart. Drie verschillende muzikale werelden die zij door improvisatie aan elkaar verbindt.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10655

Trio Voilá

Zaterdag 13-01-2024 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Annebella Carina, chansonnière, Marieke van der Heijden- cello en glasharmonica en Mark van der Feen brenegen een programma van Franse chansons en Duitstalige liederen van Brecht, Eisler en Weill.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10653

Argentijnse Muziek

Zondag 07-01-2024 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Gitariste Eva Aukes en zangeres Evelyne Montens zijn gespecialiseerd in de Zuid-Amerikaanse muziek. Ze vertellen over de milonga, de zamba en de de ritmes van de Andes en lichten een tipje van de sluier van het enorme gitaar repertoire dat is voortgevloeid uit de rijke muzikale geschiedenis van de Zuid-Amerikaanse volksmuziek.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: www.mosterdzaadje.nl

Chloé Pianotrio

Zaterdag 06-01-2024 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Maria Gilicel - viool, Jobine Siekman - cello en George Todica - piano vormen een pianotrio dat al vele prijzen in de wacht sleepten. Ze spelen Haydn die geflankeerd wordt door twee vrouwelijke componisten. Chaminade en Murphy

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: www.mosterdzaadje.nl

Demian Filatov & Frank van de Laar- piano

Dinsdag 26-12-2023 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Frank is docent aan het conservatorium en neemt voor dit concert zijn jongste leerling mee, de 13 jarige wonderbaarlijke pianist Demian Filatov die al hoge ogen gooit in Nederland. Uitgevoerd worden Bach, Chopin, Schumann Liszt en Dvorak. zowel solistisch al 4 handig.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: www.mosterdzaadje.nl

Het Ronsard Trio

Zaterdag 23-12-2023 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: collecte na afloop met richtlijn €10

Een befaamd trio dat bestaat uit Mariet Kaasschieter - sopraan, Marion Schopman,- fluiten en Lenie de Meij - harp. Met het programma Noël, Noël wordt het voor ieder wat wils een internationale opmaat voor het Kerstfeest.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: www.mosterdzaadje.nl

Kerstgevoel

Zondag 17-12-2023 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

De sopraan Debora Berghuijs en de pianiste Elise Keep maakten een prachtig kerstprogramma met bekende en onbekende liederen van o.a. Richard Strauss, Cornelius, Fauré, Humperdicnk en vele anderen

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: www.mosterdzaadje.nl

De Spaanse Burgeroorlog

Zaterdag 16-12-2023 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Pianiste Carol Ruiz Gandia laat de componisten klinken die rond de Spaanse Burgeroorlog muziek schreven en de dood vonden en in vergetelheid raakten. Muziek van Pau Casals, Manuel Blaqncafort, Agusti Grau, Modest Serra, Anna Cazuura, Lamote de Grignon, Joaquim Serra. Het programma heet "Preludis a l'Amic Absent".

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: www.mosterdzaadje.nl

Words&More

Zondag 10-12-2023 Aanvang: 15:30
Badhuis Leidse Buurt
Toegang: vrijwillige bijdrage gewenst

Moeder & vaderschap en andere actualiteiten. Annemarie Brijder& Robert Schuit & Annemarie de Gee. NB reserveren kan niet: vol= vol. Annemarie Brijder veroverde al veel harten met haar muziek en teksten en is onlangs trotse medemoeder geworden. Robert Schuit, (mogen we nog zeggen Joubert Pignon ?) heeft veel boeken op zijn naam staan en wordt geprezen vanwege zijn scherpe schrijfstijl. Maar hij is ook vader en schrijft liefdevol over ‘zijn kakkerlakjes’. Annemarie de Gee is een veelzijdige schrijfster en schuwt de actualiteiten niet. Daarnaast stelde zij (samen met Eva Kelder) een literaire bundel samen onder de titel ‘ik moeder’.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: badhuisleidsebuurt.nl/agenda

Veldtbergen Trio

Zondag 10-12-2023 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: collecte na afloop met richtlijn €10

Het Veldtberen Trio bestaat uit Nicole van Jaarsveld - klarinet, Henk Veldt - hoorn en Angelique Heemsbergen - piano. Uitgevoerd muziek van Dvorak, Mozart, Reinecke, Strauss en Sobeck

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: www.mosterdzaadje.nl

Cello-Piano-Zang

Zaterdag 09-12-2023 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: collecte na afloop met richtlijn €10

De celliste Doris Hochscheid, haar zuster de mezzosopraan Oda Hochscheid en de pianiste Frans van Ruth. Dit met de hoogste onderscheidingen beloonde trio brengt een programma met de maan als thema. The Moon, Der Mond, La Lune , muziek van o.a. Max Knigge, Fauré, Bosmans, Saint Saëns

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: www.mosterdzaadje.nl

Pianisten Lennie Kerkhoff en Gerrie Meijers

Zondag 03-12-2023 Aanvang: 16:00
Gebouw Zang en Vriendschap, Jansstraat 74 a, 2011 WX Haarlem
Toegang: vrijwillige bijdrage

De bekende Haarlemse pianisten Lennie Kerkhoff en Gerrie Meijers spelen samen quuatr-mains werken van Bortkiewicz tot Gershwin en Barber. Duur 90 minuten. Reserveren is niet mogelijk. Gewoon op tijd komen wel.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web:

Maria Nemtsova en Katja Petelina

Zondag 03-12-2023 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Pianiste Maria Zemtsova en fluitiste Katja Petelina zijn twee muzikale grootheden. Een pracht programma met onsterfelijke muziek van Mozart, Beethoven, Mendelssohn en Poulenc

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: www.mosterdzaadje.nl

Salvoandrea Lucifora's Drifting Quartet

Zaterdag 02-12-2023 Aanvang: 20:00
Pletterij, Lange Herenvest 122, Haarlem
Toegang: 12,50/ 8,-

Rijk, melodieus, grote aanwinst in de Nederlandse jazzscene! Dit kwartet bestaat uit vier absolute topmuzikanten uit de internationale Nederlandse jazzscene. Lucifora (Italie) is een geweldige trombonist die de melodische kwaliteiten van het instrument volkomen weet uit te benutten en tegelijk de akoestische mogelijkheden van het instrument uitbuit waarmee hij in de voetstappen van Ray Anderson lijkt te stappen. Marta Warelis (Polen) is een van de bekendste pianisten in Nederland met een achtergrond in zowel de klassieke als de impro muziek. Haar kwaliteiten leidden ertoe dat ze in het kwartet van trompettist Dave Douglas werd opgenomen tijdens zijn recente wereldtournee. Omer Govreen (Israel) is een veelgevraagd bassist die je, naast zijn eigen bands Graden Crack and Omer/ Govreen 4 tet, tegenkomt bij Tineke Postma, Michael Moore, Billy Cobham, Tineke Postma, Benjamin Herman. Marcos Baggiani (Argentinië) is al jaren een van de prominente drummers in Nederland en was in diverse projecten eerder te horen in de Pletterij. Bezetting: Salvoadrea Lucifora – Trombone, compostion Marta Warelis – Piano Omer Govreen – Double bass Marcos Baggiani – Drums

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: pletterij.nl/events/salvoandreas-drifting-quartet/

Maurits Fondse met Billy Joel

Zaterdag 02-12-2023 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Maurits Fondse bezingt het turbulente leven van pianist en zanger Billy Joel. Aan de hand van zijn beroemde songs en onbekende pareltjes vertelt hij zijn levensverhaal

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: www.mosterdzaadje.nl

Paul Berner/ Adam Nussbaum/ Ed Verhoeff trio

Maandag 27-11-2023 Aanvang: 20:00
Pletterij, Lange Herenvest 122, Haarlem
Toegang: 12,50/ 8,-

Het Paul Berner/ Adam Nussbaum/ Ed Verhoeff trio is een uiterst avontuurlijk en intiem jazz oriented trio dat zich beweegt tussen schoonheid, vol lyriek en openheid, en groove based materiaal. Het is de kracht van ieder individuele musicus en als trio gezamenlijk, wat deze bezetting speciaal en afwisselend maakt. Dit in een repertoire bestaande uit originals en geleend materiaal uit de jazz. Tijdens dit concert spelen ze met de geweldige NY’se drummer Adam Nussbaum.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: pletterij.nl/events/ed-verhoeff-paul-berner-adam-nussbaum-trio/

Meesterviolist Joe Puglia

Zondag 26-11-2023 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Deze violist weet een heel concertgebouw plat te spelen. Voor zijn nieuwe viool hebben vele componisten een werk geschreven. Muziek van o.a. Martijn Padding, Juerg Frey, Helena Winkelman, Jan van de Putte, Robin de Raaf, Kate Moore e.v.a.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10383

Pianiste Regina Albrink

Zaterdag 25-11-2023 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Geliefd door haar mooie programma's en parelende spel . Dit keer Chopin en Liszt

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10381

Muziektheater: 'De Granaten Armband'

Zondag 19-11-2023 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Irini Parfenova is pianiste van wereldklasse en werkt in Nederland in samenwerking met theater. Samen met acteur Bartho Braat wordt het verhaal verteld en gespeeld over de Granaten Armband. Gebaseerd op de intrigerende novelle van Alexander Koeprin met muziek van o.a. Beethoven, Tsjaikovski, Skrjabin en Rachmaninov.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10379

John Butcher & Ståle Liavik Solberg

Zaterdag 18-11-2023 Aanvang: 20:00
Pletterij, Lange Herenvest 122, Haarlem
Toegang: 12,50/ 8,-

De Engelse saxofonist John Butcher en de Noorse drummer Ståle Liavik Solberg zijn twee musici van een uitzonderlijk kaliber. Butcher geldt als een van de technisch meestbegaafde saxofonisten uit de hedendaagse jazz. Solberg is een begaafd slagwerker, docent en organistor. Een duoconcert van deze twee musici levert een ervaring van intense schoonheid en puur muzikale communicatie op. Bezetting: John Butcher – saxofoons Ståle Liavik Solberg – drums en percussie.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: pletterij.nl/events/john-butcher-stale-liavik-solberg/

Pianoduo Blauwvingers

Zaterdag 18-11-2023 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Uit Madrid komen ze er voor. Mateo Barbagelato en Pablo Alonso. Ze studeerden samen in Nederland voor hun master en werken nu in Madrid. Ze hebben er wat voor over om in Santpoort een prachtig concert uit te voeren met werken van Bach, Mozart, Schubert, en Poulenc.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10377

Pianorecital Haydn, Schumann, Brahms, Debussy

Zondag 12-11-2023 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Antoine Preat is een hemelbestormend jong Belgisch pianist die nog niet eerder in 't Mosterdzaadje optrad. Hij speelt Haydn, Schumann, Brahms, Debussy

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10375

Utopia Ensemble

Zaterdag 11-11-2023 Aanvang: 20:15
Waalse Kerk, Begijnhof 28, 2011 HE Haarlem
Toegang: EUR 20

Utopia Ensemble Utopia Ensemble is een Antwerps kwintet dat vijf zangers verenigt die jarenlange ervaring genoten bij internationaal gerenommeerde ensembles. Sinds de oprichting in 2015 stond Utopia op verschillende binnenlandse en buitenlandse podia, met meer dan 60 concerten in totaal. Ondertussen bracht het ensemble vier cd’s uit. Stijn Vranken Stijn Vranken is dichter en poëzieperformer. In 2008 verscheen zijn eerste dichtbundel ‘Vlees mij!’. Daarna volgden Aaron Holsters, Restauratie van een droom (2010), Wees gerust, maar niet hier (2011), Maak plaats van mij (2014) en Fiat Lux – Stadsgedichten (2016). Van 2014 tot 2016 was hij stadsdichter van Antwerpen. Behalve poëzie schrijft hij ook theaterteksten, radioboeken, muziekteksten en staat hij op de planken met eigen voorstellingen. Susato’s religieuze chansons De Duitse drukker-componist-muzikant Tielman Susato (1510-1570) was een exponent van het grootstedelijke leven in Antwerpen in de zestiende eeuw. Hoewel hij als componist vooral bekend is van de werken die hij schreef voor blazers en luit heeft hij ook ruim 90 veelal profane, religieuze chansons geschreven waarvan Utopia Ensemble er een aantal vanavond ten gehore zal brengen. Waar is thuis? Waar Susato zijn hymne schreef aan Antwerpen, schijnt Stijn Vranken deze avond, als voormalig stadsdichter van Antwerpen, zijn licht op de stad. Met gemeenschappelijke thema’s waaronder migratie en je thuis voelen, of juist niet. De samenkomst van de vocale muziek en de poëzie tijdens dit concert geeft een verrijking van de zoektocht naar de betekenis en relevantie van Susato’s werk in de huidige tijd. Wat betekent het om in een grote stad te leven? Voelen we ons verbonden met de mensen om ons heen? Beleef het in de muziek en de woorden die deze avond zullen klinken. Praktisch Datum en tijd: 11 november 2023 | 20.15-21.30 uur Locatie: Waalse Kerk, Begijnhof 28, 2011 HE Haarlem Tickets: € 20,00 via stadskloosterhaarlem.nl

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: stadskloosterhaarlem.nl/activiteit/klassiek-concert-20231111/

Erik Sinnige Jazz Trio

Zaterdag 11-11-2023 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Erik Sinnige- Gitaar Kees van Lent -Contrabas Arendo Marijnus - slagwerk Een mooi stuk melodieuze gitaarjazz.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10371

Photonen Vocaal Ensemble

Zondag 05-11-2023 Aanvang: 15:15
Waalse Kerk, Begijnhof 28, 2011 HE Haarlem
Toegang: vanaf 14,50 voorverkoop met korting

5 november zingt Photonen Vocaal Ensemble o.l.v. Jeroen Spitteler zijn Haarlemse debuutprogramma Denn das Schöne... in de Waalse Kerk. Weltschmerz en lyriek, schoonheid, verdriet en lichtere gevoelens resoneren in adembenemende harmonieën uit de Duitse romantiek. Koormuziek van Brahms, Mendelssohn, Schumann, Schubert en Diepenbrock. Een bijzondere belevenis is ook Die erste Elegie van Rautavaara, op een tekst van Rilke. Verder gaat een werk van dirigent/componist Jeroen Spitteler in première. Meer info en kaartvoorverkoop via de website van het koor.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: photonen.nl/concerten/

Muziek uit de 18e eeuw

Zondag 05-11-2023 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: collecte na afloop met richtlijn €10

Duo Kaleidoscope bestaat uit de professionele fluitistes Katja Pitelina en Reiko Tsuiko. Samen met de theorbe speelster Asako Uedo laten ze de muziek uit de 18e eeuw weerklinken. Componisten o.a. Philidor, Monteclair. Hotteterre, de la Barre

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10369

Efraïm Trujillo 4 – ‘Slow your Roll’

Zaterdag 04-11-2023 Aanvang: 20:00
Pletterij, Lange Herenvest 122, Haarlem
Toegang: 12,50/ 8,-

Een hommage aan de tenorsaxofoon. Na eerdere legendarische concerten met The Preacher Men, keert Edison winnaar Efraïm Trujillo terug naar de Pletterij met een nieuw project: ‘Slow Your Roll’ – Een hommage aan de tenorsaxofoon. 12 nieuwe & originele stukken geïnspireerd door Wayne Shorter, Sonny Rollins, John Coltrane & Joe Henderson laten de veelzijdigheid van de tenorsaxofoon horen. Samen met zijn ‘Ploctones’ maatje Jeroen Vierdag op bas, supertalenten Sjoerd van Eijck (Mudita) op piano en Dirk de Nijs (De Raad van Toezicht) op drums brengt Edison winnaar Efraïm Trujillo een hommage aan zijn favoriete tenorsaxofonisten. Line-up: Efraïm Trujillo – tenor saxofoon Jeroen Vierdag – bas Sjoerd van Eijck – piano Dirk de Nijs – drums ‘Blijmakende Jazz’ – Klaas Koopman – De Gooi en Eemlander ‘De bomvolle zaal vond het heerlijk. Trujillo en zijn trawanten waren de aanstichters van wat je gerust het ideale concert kunt noemen’ – Michiel van Ree

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: pletterij.nl/events/concert-efraim-trujillo/

Dasha Beltiukova & Vital Stahievitch

Zaterdag 04-11-2023 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: collecte na afloop met richtlijn €10

Dasha is fluitiste en Vital is pianist. De beiden in Minsk geboren en getogen musici zijn van uitzonderlijke hoge klasse. Wonen en werken al lang in Nederland en spelen op de grote podia. Op het programma staan Chopin, Vaughan Williams, Franck en Berkeley

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10362

Ecotrip Festival: Blue Dog – Songs of the Anthropocene

Woensdag 01-11-2023 Aanvang: 20:00
Pletterij, Lange Herenvest 122, Haarlem
Toegang: 5,-

Geïnspireerd door onder andere 20ste-eeuwse kleinkunst, hiphop, klassieke muziek en doodsangst om een stervende aarde schrijft Matthias Konecny (alias Blue Dog) songs over hoe de mensen met elkaar en de planeet omgaan. Zijn composities zijn een pleidooi voor menselijkheid, troost en humor, en tegen cynisme, vals optimisme en allesverterend geloof in vooruitgang.

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: pletterij.nl/events/ecotrip-festival-blue-dog-songs-of-the-anthropocene/

Natali Boghossian en Hans van Beelen

Zaterdag 28-10-2023 Aanvang: 15:00
't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Toegang: na afloop collecte , richtlijn €10

Van Salon tot Cabaret : Parijs in de 19e eeuw. Een programma van Duo Encanto. Natali Boghossian - coloratuur mezzosopraan en Hans van Beelen - piano Muziek uit de salon van Pauline Viardot en liederen van Kurt Well uit het literaire café. Ze geloven dat elk stuk dat ze uitvoeren een microkosmos van drama is. Ze zorgen voor een gezellige muzikale ervaring vol humor, energie en emotie. Tussen Natali en Hans is het publiek getuige van een duet, een dialoog. Hans vult Natali’s warme stem en aanwezigheid op het podium perfect aan met zijn oprechte muzikale gevoeligheid. Samen creëren ze een synergie. Vandaar hun naam Duo Encanto (wat ‘zingen’ en ‘betoveren’ betekent).

Reserveren: niet meer mogelijk. Bekijk de Concertagenda
Web: mosterdzaadje.nl/blog/?p=10218

UP

Deze Website gebruikt Cookies:  Privacy & Cookies Pagina  OK